Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό αρνάκι στιφάδο

Ιρλανδικό αρνάκι στιφάδο

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να μαγειρέψετε αρνάκι στιφάδο. Ενα πολύ ωραίο και νόστιμο πιάτο, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από αρνάκι και ότι άλλο κρέας προτιμάτε. Γίνεται εξ ίσου λαχταριστό και χορταστικό. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κύβους
900 γραμμάρια αρνί ψητό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
5 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
5 καρότα, κομμένα σε φέτες
3 φύλλα δάφνης
μικρό τσαμπί θυμάρι
100 γραμμάρια κριθαράκι μαργαριτάρι
850 ml ζωμός αρνιού
6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μπέικον για 4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και στη συνέχεια ψήνουμε το αρνί για 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε τα κρέατα με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μυρωδικά στο τηγάνι και στη συνέχεια μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάλτε το κρέας στο τηγάνι, ρίξτε το κριθαράκι, περιχύστε το ζωμό και μετά αφήστε το να σιγοβράσει.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κομμάτια της πατάτας πάνω από το στιφάδο, σκεπάστε, στη συνέχεια σιγοβράστε στο φούρνο, για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας. Το στιφάδο μπορεί τώρα να κρυώσει και να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2 ημέρες, στη συνέχεια να ξαναζεσταθεί σε χαμηλό φούρνο ή πάνω από τη φωτιά. Βγάζετε από το φούρνο, αλείφετε τις πατάτες με βούτυρο, πασπαλίζετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε κατευθείαν από το πιάτο.

Καλή όρεξη!