Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να μαγειρέψετε εύκολα και απλά μια παραδοσιακή σούπα μπορτς με λάχανο. Μια σπιτική συνταγή που συνδυάζει τέλεια τα λαχανικά με τα μπαχαρικά και τους ζωμούς του βοδινού. Ενα νόστιμο και απολαυστικό πιάτο που θα το χαρείτε οπωσδήποτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κιλά κόκαλα σούπας βοδινού
2 λίτρα νερό ή περισσότερο όσο χρειάζεται
12 καρότα, ψιλοκομμένα
6 πατάτες σε κύβους
1 κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
½ λοβός αστεροειδούς γλυκάνισου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα κόκαλα της σούπας και το νερό να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 1/2 ώρα, προσθέτοντας περισσότερο νερό, αν χρειάζεται, για να διατηρήσετε το επίπεδο των 2 λίτρων. Αφαιρέστε και πετάξτε τα κόκαλα της σούπας, στη συνέχεια στραγγίστε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και επιστρέψτε στη φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, το λάχανο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, τους λοβούς από αστεροειδή γλυκάνισο, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα οι πατάτες με ένα πιρούνι, περίπου για 20 λεπτά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Σερβίρετε σε μεμονωμένα μπολ σούπας με πηχτή κρέμα.
Καλή όρεξη!