Μια αυθεντική, σπιτική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό κέικ. Ενα επιδόρπιο πολύ αγαπητό και διαδεδομένο, σερβίρεται σε όλα σχεδόν τα γερμανικά σπίτια. Εύκολο και διασκεδαστικό στην παρασκευή του, γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό έχοντας την εμφάνιση μαρμάρου, ενώ η γεύση του είναι λαχταριστή. Θα το λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
5 κρόκοι αυγών
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές της σούπας γλυκό κακάο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 εκατοστών.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι, εναλλάξ με λίγο γάλα κάθε φορά, μέχρι να ανακατευτούν όλο το αλεύρι και το γάλα. Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 4
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών. Ρίξτε μαλακά και χτυπήστε τα ασπράδια στο βούτυρο.
Βήμα 5
Κρατήστε το 1/4 της ζύμης και ρίξτε το υπόλοιπο σε ένα λαδωμένο, αλευρωμένο ταψί.
Βήμα 6
Ανακατεύουμε το κακάο στο υπόλοιπο 1/4 της ζύμης. Στη συνέχεια, βάλτε το στη φόρμα και απλώστε το από κάτω με ένα πιρούνι για να δημιουργήσετε μια εμφάνιση μαρμάρου.
Βήμα 7
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 με 70 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίροτμε.
Καλή όρεξη!