Γαλλική σάλτσα ψωμιού: Δείτε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή της γαλλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο συνοδευτικό. Με πολύ λίγα και απλά υλικά, και σε ελάχιστο χρόνο, θα κάνετε αυτή την παραδοσιακή σάλτσα ψωμιού, μια επιπλέον νότα χριστουγεννιάτικης απόλαυσης. Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια μπαγιάτικη γαλλική μπαγκέτα
700 ml γάλα
1 μικρό κρεμμύδι, πασπαλισμένο με 6 γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
1 καλή κουταλιά βουτύρο
πρέζα αλεσμένο μπαχάρι
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόψτε την κόρα από την μπαγκέτα και πετάξτε την. Μετά, κόψτε την ψίχα σε κύβους, πλάτους περίπου 5 εκατοστών.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κρεμμύδι, τη δάφνη, το βούτυρο, το μπαχάρι και τις 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος να βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια του ψωμιού.
Βήμα 3
Σιγοβράζουμε απαλά, ακάλυπτα, για 5 λεπτά. Προσθέστε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει και αφαιρέστε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Η σάλτσα μπορεί να τοποθετηθεί στο ψυγείο σε ένα σκεπασμένο δοχείο όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, ζεστάνετε απαλά σε ένα τηγάνι, προσθέτοντας επιπλέον κρέμα γάλακτος, για να δώσετε μια ελαφριά, κρεμώδη υφή. Τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!