Ινδική Κουζίνα

Γνήσιο ινδικό κάρυ κοτόπουλου

Γνήσιο ινδικό κάρυ κοτόπουλου

Γνήσιο ινδικό κάρυ κοτόπουλου: Εντυπωσιάστε με αυτό το ινδικό πιάτο κοτόπουλου με μπαχαρικά tandoori masala με πιπεριές, καρύδα και φρέσκο κόλιανδρο. Ενα εντυπωσιακό πιάτο, με εύκολη και απλή προετοιμασία, που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της ινδικής κουζίνας και θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Απολαύστε το με ρύζι, naan ή άλλα αγαπημένα σας λαχανικά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών tandoori masala
2 κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου
1 συσκευασία (500 γρ) γιαούρτι καρύδας, συν επιπλέον για σερβίρισμα
4 κρεμμύδια, τα 2 κομμένα σε φέτες, τα 2 ψιλοκομμένα
2 πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 ¼ κιλό μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μεγάλο μάτσο κόλιανδρο, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας καυτερό τσίλι σε σκόνη
1 κονσέρβα (680ml) πασπάτα
1 κονσέρβα (160ml) κρέμα καρύδας
ρύζι και ψωμί naan, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μισό μείγμα μπαχαρικών, 1 κουταλιά της σούπας από τις πάστες, τα τρία τέταρτα του γιαουρτιού καρύδας και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες κρεμμυδιού, τις πιπεριές και το κοτόπουλο και μετά αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

ΒΗΜΑ 2

Τηγανίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών και τις πάστες, τα κοτσάνια κόλιανδρου και τη σκόνη τσίλι. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια ανακατέψτε με 100 ml νερό και την πασάτα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο γιαούρτι. Τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ.

ΒΗΜΑ 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Απλώνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε ένα ταψί. Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Ρίξτε την σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι, naan, επιπλέον γιαούρτι και φύλλα κόλιανδρου.

Καλή όρεξη!