Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικές μπριζόλες με μπρόκολο

Ιαπωνικές μπριζόλες με μπρόκολο

Ιαπωνικές μπριζόλες με μπρόκολο: Αυτή η ιαπωνική συνταγή για ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν κάτι νόστιμο και υγιεινό σε λιγότερο από 20 λεπτά. Το πιάτο περιέχει μοσχαρίσια μπριζόλα με μια νόστιμη ιαπωνική πινελιά που σερβίρεται με ρύζι ολικής αλέσεως και μια δόση σούσι τζίντζερ. Είναι ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα που μπορεί να φτιαχτεί σε ελάχιστο χρόνο και μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά ή μια προπόνηση. Επιπλέον, η παρασκευή τους είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να τους φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (250 g) μίγμα ρυζιού ολικής αλέσεως με φύκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ για σούσι (μαριναρισμένο σε ξύδι και ζάχαρη)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο, το λευκό κομμένο στη μέση και κατά μήκος
160 γραμμάρια μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
225 γρ άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το μείγμα ρυζιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 4 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε το μπρόκολο και τα ασπράδια φρέσκου κρεμμυδιού, αλλά κρατήστε τα κρεμμύδια μαζί, από πάνω, καθώς θα τα χρειαστείτε στο επόμενο βήμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, τρυπάμε με τη μύτη ενός μαχαιριού και ψήνουμε στα μικροκύματα για 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη μπριζόλα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά την αφήνουμε στην άκρη. Βγάζετε τα ασπράδια του κρεμμυδιού από το μπολ και τα προσθέτετε στο τηγάνι ώστε να τσιγαριστούν στους χυμούς του κρέατος όσο ξεκουράζεται η μπριζόλα.

ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε το μείγμα ρυζιού σε 2 μεγάλα τάπερ για μεσημεριανό γεύμα. Κόψτε τη μπριζόλα, στοιβάζετε από πάνω τα απανθρακωμένα κρεμμύδια και σφραγίζετε μέχρι να είστε έτοιμοι να φάτε.

Καλή όρεξη!