Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό ράμεν κοτόπουλου

Ιαπωνικό ράμεν κοτόπουλου

Ιαπωνικό ράμεν κοτόπουλου: Μια ιαπωνική συνταγή για μια γρήγορη εκδοχή της κλασικής ιαπωνικής σούπας με νουντλς. Ενα νόστιμο πιάτο, χαμηλό σε λιπαρά και σε θερμίδες, που γίνεται εύκολα και απλά και συνδυάζει τέλεια το κοτόπουλο με τα νουντλς, τα μανιτάρια και το λαχανάκι μποκ τσόϊ. Απλά απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1,2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου καλής ποιότητας
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, τα κοτσάνια και τα φύλλα χωρισμένα
1 κόκκινο τσίλι (ξεσπορισμένο, αν δεν σας αρέσει πολύ καυτερό), κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
100 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 συσκευασία (100 γραμμάρια) κινέζικο λαχανάκι μποκ τσόϊ
2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε φέτες
100 γραμμάρια νουντλς αυγών
50 γραμμάρια βλαστούς μπαμπού, σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζωμό. Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια του κόλιανδρου και τα προσθέτουμε στον ζωμό με το μεγαλύτερο μέρος του τσίλι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε 200 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά για να εμποτιστεί ο κόλιανδρος και το τσίλι.

Βήμα 2
Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και λίγο μαύρο πιπέρι, μετά τα μανιτάρια, το μποκ τσόϊ, το κοτόπουλο και τα νουντλς. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα νουντλς, πριν προσθέσουμε τους βλαστούς μπαμπού.

Βήμα 3
Σερβίρετε σε βαθιά μπολ με φύλλα κόλιανδρου και τις υπόλοιπες φέτες τσίλι.

Καλή όρεξη!