Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική σούπα με νουντλς udon

Ιαπωνική σούπα με νουντλς udon

Ιαπωνική σούπα με νουντλς udon: Eνα πολύ αγαπημένο και διαδεδομένο πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας, που γίνεται πολύ εύκολα με μανιτάρια, λίγα λαχανικά και νουντλς από αλεύρι σιταριού (udon). Μια ελαφριά και θρεπτική σούπα με καθαρά ιαπωνικό χαρακτήρα, που θα την λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κύβο ζωμό λαχανικών
50 ml σάλτσα τεριγιάκι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
140 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
140 γραμμάρια νουντλς udon
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) σπανάκι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, διαλύουμε τον κύβο ζωμού σε 1 λίτρο νερό και ανακατεύουμε με τη σάλτσα τεριγιάκι. Όσο βράζει η βάση της σούπας, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα και μετά αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2
Μόλις πάρει μια βράση η βάση της σούπας, προσθέστε τα νουντλς και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο καρύκευμα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!