Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική τηγανίτα οκονομιγιάκι

Ιαπωνική τηγανίτα οκονομιγιάκι

Ιαπωνική τηγανίτα οκονομιγιάκι: Το οκονομιγιάκι είναι κατά βάση μια αλμυρή ιαπωνική τηγανίτα, που περιλαμβάνει κουρκούτι αλευριού και διάφορα άλλα άλλα συστατικά. Με αυτή την ιαπωνική συνταγή θα φτιάξετε τις πιο εύκολες τηγανίτες οκονομιγιάκι. Μπορείτε εύκολα να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με τα γούστα σας, όπως π.χ. να αντικαταστήσετε τις γαρίδες ή το μπέικον με άλλα υλικά που προτιμάτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φέτες μπέικον
1 αυγό
50 γραμμάρια αλεύρι απλό
50 γραμμάρια λάχανο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια
50 γραμμάρια ψημένες μικρές γαρίδες
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή σάλτσα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (περίπου 20 εκατοστών), προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθεί. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2
Χτυπάμε το αυγό, το αλεύρι και 4 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει μια ζύμη, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το λάχανο, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, τις γαρίδες και το ψημένο μπέικον. Ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το μείγμα και πιέζουμε προς τα κάτω και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Αδειάστε το σε ένα πιάτο και περιχύστε με την καστανή σάλτσα και τη μαγιονέζα. Τέλος, σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!