Ιαπωνικό μοσχαράκι με σάλτσα teriyaki: Στην ιαπωνική κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένη η έννοια του teriyaki, που είναι μια μαγειρική τεχνική, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, κρασί μιρίν και ζάχαρη (στα ιαπωνικά teri σημαίνει λάμψη και το yaki αναφέρεται στο ψήσιμο στη σχάρα). Η σάλτσα teriyaki μας δίνει τη βάση αυτού του γρήγορου πιάτου ασιατικής έμπνευσης με τζίντζερ, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Γίνεται υπέροχο και απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
250 γραμμάρια λεπτή μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα teriyaki
1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) μακρόκοκκο ρύζι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
τζίντζερ τουρσί, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Σοτάρουμε με το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα teriyaki, το τζίντζερ και το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια βγάλτε τα από τη φωτιά.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε το ρύζι, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και, στη συνέχεια, μοιράστε το σε 2 μπολ. Βάζουμε από πάνω το κρέας, τα κρεμμύδια, τη σάλτσα και μετά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με λίγο τζίντζερ τουρσί, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!