Δοκιμάστε αυτή την κλασική ιαπωνική συνταγή και μαγειρέψτε ένα παραδοσιακό γεύμα με σκουμπρί με ρύζι. Αυτό το νόστιμο και εύκολο πιάτο ψαριού είναι γεμάτο με ασιατικές γεύσεις από γλυκιά και αλμυρή σάλτσα τεριγιάκι, σκόρδο και λεμόνι και είναι έτοιμο μόλις σε μισή ώρα. Η πάστα γουασάμπι που χρησιμοποιείται εδώ προαιρετικά, είναι μια καυτερή σάλτσα που φτιάχνεται από το ομώνυμο φυτό, είναι πολύ δημοφιλής στην κουζίνα της Ιαπωνίας και δίνει στο πιάτο μια πικάντικη πινελιά. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια ρύζι σούσι
200 γραμμάρια κατεψυγμένη σόγια
150 ml σάλτσα τεριγιάκι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
4 φιλέτα καπνιστού σκουμπριού, χωρίς την πέτσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στη μέση και ψιλοκομμένα κατά μήκος
πικάντικη πάστα γουασάμπι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τη σόγια στο τηγάνι για τα τελευταία 3 λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε μαζί και ανακατέψτε τη σάλτσα τεριγιάκι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείψτε λίγο από το μείγμα της σάλτσας τεριγιάκι πάνω από το σκουμπρί και σοτάρετε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το ψάρι και προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα της σάλτσας τεριγιάκι, αφήνουμε να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Το ψάρι θα μαγειρευτεί και η σάλτσα θα πήξει.
Βήμα 3
Ρίχνετε το ρύζι με κουτάλι στα μπολ και, στη συνέχεια, καλύπτετε κάθε μπολ με ένα φιλέτο σκουμπρί. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με λίγη πάστα γουασάμπι, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!