Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό χοιρινό tonkatsu

Ιαπωνικό χοιρινό tonkatsu

Ιαπωνικό χοιρινό tonkatsu: Μια αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα παραδοσιακό πιάτο με χυμώδεις χοιρινές μπριζόλες tonkatsu (παναρισμένο τηγανητό χοιρινό). Με μαλακωμένο χοιρινό κρέας που είναι παναρισμένο σε αλεύρι και τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια με επικάλυψη με αυγά, σερβίρεται ιδανικά με την πιο εύκολη σάλτσα tonkatsu. Απλά απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλα
100 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιού
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αφαιρέστε το μεγάλο κομμάτι λίπους από την άκρη κάθε χοιρινής μπριζόλας και, στη συνέχεια, βάλτε την κάθε μια μπριζόλα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και πατήστε τις να έχουν πάχος μέχρι περίπου 1 εκατοστό σε πάχος – μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να επαναδιαμορφώσετε το κρέας στο αρχικό του σχήμα και πάχος – αυτό το βήμα θα εξασφαλίσει ότι το κρέας είναι όσο πιο χυμώδες γίνεται.

Βήμα 2
Βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά μπολ με φαρδύ πλαίσιο. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και μετά βουτάμε πρώτα στο αλεύρι και μετά τα αυγά και μετά την τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε, προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να είναι σε ύψος 2 εκατοστών από την βάση του τηγανιού. Ζεσταίνετε το λάδι στους 180 C – αν δεν έχετε θερμόμετρο, ρίξτε λίγη τριμμένη φρυγανιά στο λάδι και αν βυθιστεί λίγο και αρχίσει να τηγανίζεται, το λάδι είναι έτοιμο. Προσθέστε δύο χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, στη συνέχεια βγάλτε τις και αφήστε να ξεκουραστούν σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες χοιρινές μπριζόλες.

Βήμα 4
Όσο ξεκουράζεται το χοιρινό, φτιάχνετε τη σάλτσα ανακατεύοντας τα υλικά μαζί, προσθέτοντας λίγο νερό αν είναι ιδιαίτερα πηχτή. Κόβουμε το χοιρινό και σερβίρουμε περιχυμένο με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!