Αν λαχταράτε ινδικό φαγητό αλλά δεν μπορείτε βρείτε για να παραγγείλετε, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με λαχανικά στον φούρνο. Αυτό το γεύμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο! Για να γίνει ένα πλήρες γεύμα, προσθέστε τόφου ή κοτόπουλο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) κατεψυγμένα μπιζέλια
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε το λάδι, τη σκόνη κάρυ και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 3
Ρίξτε τις πατάτες και τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τα 2/3 της σάλτσας κάρυ. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Απλώστε τα σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Βάζουμε το κουνουπίδι με την υπόλοιπη σάλτσα κάρυ στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μείγμα κάρυ προτιμάτε. Για να το κάνετε λίγο πιο πικάντικο, περιχύστε με λίγο ταϊλανδέζικο λάδι τσίλι.
Καλή όρεξη!