Ινδικές αρνίσιες κοτολέτες: Μια καταπληκτική πρόταση, εμπνευσμένη από την ινδική κουζίνα. Μια παραδοσιακή και απλή συνταγή για να ετοιμάσετε, με ελάχιστα υλικά και σχεδόν καθόλου κόπο, ένα υπέροχο πιάτο, γεμάτο ασιατικές γεύσεις και αρώματα. Δοκιμάστε το και θα σας ενθουσιάσει όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
4 κοτολέτες αρνιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
τσάτνεϊ ντομάτας, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα και τη σκόνη κάρυ μαζί. Αλατοπιπερώστε το αρνί και στη συνέχεια πιέστε το κρέας στο τριμμένο τυρί για να καλυφθεί καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτολέτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν.
Βήμα 2
Βάλτε τις στο φούρνο για 5 λεπτά για μέτριο ψήσιμο, ή περισσότερο για να ψηθούν καλά (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). Σερβίρετέ τις με μια κουταλιά τσάτνεϊ ντομάτας και λίγο πουρέ αρωματισμένο με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!