Δοκιμάστε μια καταπληκτική συνταγή της ινδικής κουζίνας και ετοιμάστε μια χορταστική σαλάτα με φασόλια, μπρόκολο και καρότο. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με πολλά λαχανικά, σπόρους μουστάρδας και ράϊτα (ινδικό συνοδευτικό ντιπ) με αγγούρι, τζίντζερ, κύμινο, λάιμ και δυόσμο. Ενα εύκολο, χορταστικό και νόστιμο πιάτο που θα το χαρείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα
1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας σπόρους μουστάρδας
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
100 γραμμάρια κατεψυγμένο μπιζέλι (ή χρησιμοποιήστε φρέσκο)
3 μεγάλα καρότα, τριμμένα
1 μεγάλο μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
Για τη ράιτα:
200ml φυσικό γιαούρτι
½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
ψωμί πίτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζετε τα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας το μπρόκολο μετά τα πρώτα 2 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε καλά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ράϊτας και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και καβουρδίζουμε τους σπόρους μουστάρδας και τις νιφάδες τσίλι για λίγα λεπτά μέχρι να μυρίσουν. Προσθέστε τον αρακά, τα φασολάκια και το μπρόκολο, ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα και τον κόλιανδρο.
Βήμα 3
Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή με μια κουταλιά ράϊτα, πασπαλισμένη (προαιρετικά) με ηλιόσπορους και λίγο ψωμί πίτα.
Καλή όρεξη!
Δείτε επίσης τον νέο οδηγό και μάθετε πως μπορω να δω τι επιδοματα δικαιουμαι