Ινδική Κουζίνα

Ινδικό αρνάκι με γιαούρτι και σπανάκι

Ινδικό αρνάκι με γιαούρτι και σπανάκι

Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα πεντανόστιμο πιάτο με αρνάκι με γιαούρτι και σπανάκι. Ενα αρωματικό πιάτο με κάρυ με καταγωγή από το Κασμίρ. Φτιάχνεται με κόκκινο κρέας – παραδοσιακό αρνί ή κατσίκι. Το pappadam είναι λεπτή τηγανισμένη ζύμη σε μέγεθος τορτίγιας, φτιαγμένη συνήθως από αλεύρι από φακές, ρεβίθια ή ρυζάλευρο και σερβίρεται ως σνακ ή ως συνοδευτικό ενός γεύματος. Αυτή η δημοφιλής συνταγή αρνιού με γιαούρτι και σπανάκι είναι πολύ καλή ιδέα για οικογενειακό δείπνο που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κιλό αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
375 γραμμάρια μείγμα μπαχαρικών passage of India
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 σακουλάκι (20 γραμμάρια) σακουλάκι φύλλα baby σπανάκι
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
Ρύζι μπασμάτι στον ατμό, για σερβίρισμα
τραγανές ψημένες πίτες (pappadam) για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το αρνί σε παρτίδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε τη σάλτσα Passage to India να σιγοβράσει πάνω από το κρεμμύδι και ξαναβάλτε το αρνί στο τηγάνι. Αφήστε το κάρυ να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι, μια μεγάλη κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. (Αυτό θα εμποδίσει το γιαούρτι να πήξει). Καλύψτε και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί
Βήμα 3
Προσθέτουμε το σπανάκι και τη μέντα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Σερβίρετε κάρυ με ρύζι μπασμάτι και pappadam

Καλή όρεξη!