Ινδική Κουζίνα

Ινδικό biryani κοτόπουλου με σάλτσα κόλιανδρου και δυόσμου

Ινδικό biryani κοτόπουλου με σάλτσα κόλιανδρου και δυόσμου

Δείτε αυτή συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα εκπληκτικό και πικάντικο biryani κοτόπουλου με σάλτσα κόλιανδρου και δυόσμου. Ενα λαχταριστό πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα της Ινδίας, που θα σας ξετρελάνει! Μια υπέροχη ιδέα για δείπνο, για να σερβίρετε σε όλη την οικογένεια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, χοντροκομμένα
Χυμό από 1 λεμόνι,
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
500 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
375 γραμμάρια ινδική σάλτσα κοτόπουλου biryani
1/3 φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
Καβουρδισμένα αμύγδαλα σε νιφάδες, για σερβίρισμα Κλαδιά κόλιανδρου, για σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το 1 φλιτζάνι γιαούρτι, τα φύλλα μέντας και τα φύλλα κόλιανδρου σε ένα μικρό μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία απαλή πράσινη σάλτσα. Μεταφέρετέ την σε ένα μπολ. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 2
Ξεπλύνετε το ρύζι μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Τοποθετούμε σε μια μέτρια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε τη σάλτσα κοτόπουλου biryani να σιγοβράσει πάνω από το κοτόπουλο και αφήστε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Βήμα 4
Πασπαλίζουμε με σουλτανίνες το μείγμα κοτόπουλου. Ρίξτε ομοιόμορφα το ρύζι πάνω από το κοτόπουλο και τη σουλτανίνα. Καλύπτουμε με ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος, στρώνοντάς το στο πλάι του ταψιού. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε με σάλτσα κόλιανδρου & δυόσμου και κλωναράκια κόλιανδρου

Καλή όρεξη!