Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ινδικό ψάρι swai με κάρυ πορτοκαλιού

  • Eat4health
  • on 2 Αυγούστου 2022
  • Likes!
Ινδικό ψάρι swai με κάρυ πορτοκαλιού
Eat4health

Μια πρωτότυπη συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα νόστιμο γεύμα με ινδικό ψάρι swai με κάρυ πορτοκαλιού. Το λευκόσαρκο ψάρι παίρνει όλη την υπέροχη πικάντικη γεύση των μπαχαρικών και δένει τέλεια με τον χυμό πορτοκαλιού και την σάλτσα τσίλι. Μπορείτε να το σερβίρετε με λευκό ρύζι και μια πλευρά από τηγανητά ασιατικά λαχανικά όπως το μποκ τσόι με σκόρδο, σάλτσα στρειδιών και κάσιους.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 (250 γραμμάρια) φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού swai (παγκάσιους)
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κομμάτι (4 εκατοστά) φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα ψάρια σε ένα γυάλινο μπολ. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με μαύρο πιπέρι και σκόνη κάρυ. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας από πάνω, φροντίζοντας να επικαλυφθεί και από τις δύο πλευρές. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα ψάρια στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά. Προσθέστε το τζίντζερ και τηγανίστε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Ανακατεύετε συχνά για να μην καεί.

Βήμα 3
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Ρίξτε όση μαρινάδα έχει απομείνει στο τηγάνι, μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 4
Τηγανίστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζεται εύκολα, περίπου για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ψάρι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε την σάλτσα τσίλι στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου για 5 λεπτά. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο ψάρι και σερβίρουμε.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Αυτή η συνταγή έχει μια πικάντικη σάλτσα. Αν σας αρέσει πιο ήπια, μειώστε την ποσότητα του πιπεριού, του σκόρδου, του τζίντζερ και του τσίλι. Όλες οι ποσότητες μπαχαρικών είναι κατά προσέγγιση και μπορείτε να τις προσαρμόζετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψάρι swai με οποιοδήποτε λευκό ψάρι.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την σάλτσα τσίλι με φρέσκα τσίλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι της επιλογής σας στη θέση του ελαιολάδου.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Don't Miss! random posts ..

Eatforhealth