Ινδική Κουζίνα

Ινδικό ποτό mango lassi

Ινδικό ποτό mango lassi

Με αυτή την ινδική συνταγή, μάθετε πώς να φτιάξετε mango lassi, το τέλειο καλοκαιρινό ποτό, μια γλυκιά και δροσιστική απόλαυση που χρειάζεται μόνο 6 συστατικά! Το mango lassi είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ποτό με βάση το γιαούρτι, τη ζάχαρη, και πολτό μάνγκο ή φρέσκο μάνγκο. Αν δεν είστε μεγάλος λάτρης του μάνγκο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα φρούτα όπως μπανάνα, φράουλα, ροδάκινο ή πεπόνι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 μέτριο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κούπες παγάκια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι, προαιρετικά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βάλτε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το μάνγκο, τα παγάκια, τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου και τους λοβούς κάρδαμου. Σκεπάστε και χτυπήστε τα για 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε δύο παγωμένα ποτήρια. Σερβίρετε αμέσως.

Στην υγεία σας!