Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να μαγειρέψετε ένα νόστιμο γεύμα με ψάρι με πικάντικα πατατάκια. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υγιεινό πιάτο, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ευχάριστα πικάντικο, που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Σερβίρεται ιδανικά με ινδικό συνοδευτικό ντιπ ράϊτα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες (πατατάκια)
1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, συν επιπλέον για να περιχύσετε
1 μεγάλο ψωμί naan με σκόρδο και κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
450 γραμμάρια φιλέτα λευκού ψαριού
1 πιατάκι ραΐτα ή τσάτνεϊ μάνγκο και φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ρίξτε τα πατατάκια με την πάστα κάρυ, το μισό λάδι και λίγο καρύκευμα σε ένα ταψί και μετά ψήστε για 20 λεπτά στο επάνω ράφι του φούρνου.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, φρυγανίστε το ψωμί naan σε μια τοστιέρα και, στη συνέχεια, χτυπήστε το σε ένα μπλέντερ, ώσπου να γίνει ψίχουλα, μαζί με τη σκόνη κάρυ. Στρώνουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι, στη συνέχεια τοποθετούμε τα ψίχουλα από πάνω και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον λάδι. Μεταφέρετε τα πατατάκια σε ένα χαμηλότερο ράφι και μαγειρέψτε τα ψάρια στο πάνω ράφι για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!