Ινδική Κουζίνα

Ινδικός κιμάς με φακές και σαλάτα ντομάτας

Ινδικός κιμάς με φακές και σαλάτα ντομάτας

Δείτε αυτή την αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας και μαγειρέψτε κιμά με φακές και σαλάτα ντομάτας. Αυτό το γεμάτο γεύση πιάτο, που συνδυάζει ιδανικά τον μοσχαρίσιο κιμά, τις φακές και τις ντομάτες, είναι εξαιρετικά φθηνό και γρήγορο στην παρασκευή του και αποτελεί το τέλειο οικογενειακό γεύμα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
300 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας μέτρια ή ήπια σκόνη κάρυ
100 γραμμάρια αποξηραμένες κόκκινες φακές
700 ml ζεστό ζωμό βοδινού
3 ντομάτες
1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου
4 μικρά ψωμάκια naan

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, σπάζοντας τον κιμά όσο προχωράμε. Ρίξτε τη σκόνη κάρυ και τις φακές, προσθέστε το ζωμό βοδινού και στη συνέχεια σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Βήμα 2
Ενώ ο κιμάς ψήνεται, κόψτε τις ντομάτες σε κύβους, ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο και ανακατέψτε τα μαζί σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε τα ψωμάκια naan για λίγο σε μια τοστιέρα για να ζεσταθούν και μετά βάλτε ένα σε κάθε πιάτο. Ρίξτε το ένα τέταρτο από το μείγμα με τον κιμά πάνω από κάθε ψωμάκι naan και, στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά από τη φρέσκια σαλάτα ντομάτας και κόλιανδρο. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!