Αυτά τα Ιταλικά ψητά σουβλάκια κοτόπουλου με σκόρδο και μυρωδικά είναι εύκολα στην παρασκευή και εντυπωσιακά στη γεύση! Η συνδυασμένη γεύση του κοτόπουλου, του σκόρδου και των μυρωδικών δίνει στο πιάτο ένα έντονο άρωμα και γεύση. Αυτό το ιταλικό πιάτο είναι ιδανικό για μια παραδοσιακή Ιταλική βραδιά με φίλους και οικογένεια, ή ακόμη και για ένα υπέροχο γεύμα στο σπίτι.
Υλικά συνταγής:
4 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και κομμένα σε κύβους
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ξύδι κρασιού
1/4 φλ. αγαύη
1 κ.σ. ξερό θυμάρι
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κοτόπουλα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την αγαύη, το θυμάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να απορροφήσει τα αρώματα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2:
Βράζουμε το κρέας σε νερό για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο στα ξύλα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3:
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ, γυρίζοντάς τα περιοδικά, μέχρι να ψηθούν καλά, για περίπου 10-12 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε τα σουβλάκια από το γκριλ και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά και διακοσμούμε με λίγα φύλλα βασιλικού και λεπτές φέτες λεμονιού. Σερβίρουμε με συνοδευτική σαλάτα ή λαχταριστές ψητές πατάτες.
Καλή όρεξη!