Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά τοστ γαλοπούλας

Ιταλικά τοστ γαλοπούλας

Ιταλικά τοστ γαλοπούλας: Το μαγείρεμα στα μέσα της εβδομάδας δεν χρειάζεται να είναι βαρετό. Δοκιμάστε αυτή την έξυπνη συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε σε χρόνο μηδέν υπέροχα τοστ γαλοπούλας με μοτσαρέλα και πεπερονάτα. Λαχταριστά και πεντανόστιμα τοστ, που θα τους ενθουσιάσουν όλους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φέτες προσούτο
4 φέτες από στήθος γαλοπούλας
4 κουταλιές της σούπας ιταλική πάστα με πιπεριές (πεπερονάτα)
1 μπάλα (125 γραμμάρια) μοτσαρέλα, με μειωμένα λιπαρά, κομμένη στα 8
1 μικρό ματσάκι βασιλικός, μόνο τα φύλλα
1 μεσαίο ιταλικό ψωμί τσιαμπάτα ή 2 ψωμάκια τσιαμπάτα
φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Απλώστε το προσούτο σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε μια φέτα γαλοπούλας από πάνω, σταυρωτά. Αλείφουμε τη γαλοπούλα με την πεπερονάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φέτες μοτσαρέλα, μερικά φύλλα βασιλικού και λίγο καρύκευμα. Διπλώστε τις άκρες του προσούτο γύρω από το τυρί για να κλείσει. Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Αφήστε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.

Βήμα 2
Κόψτε το ολόκληρο ψωμί τσιαμπάτα στα 4 ή τα δύο ψωμάκια στη μέση και στη συνέχεια αφήστε τα να ψηθούν ελαφρά στο γκριλ. Βάζουμε στα ψωμάκια τα φύλλα σαλάτας, στη συνέχεια τοποθετούμε τη γαλοπούλα από πάνω και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!