Ιταλική Κουζίνα

Ιταλική πιατέλα ντομάτας και αγκινάρας

Ιταλική πιατέλα ντομάτας και αγκινάρας

Δείτε αυτή την ιδιαίτερη και απλή συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε μια υγιεινή πιατέλα ντομάτας και αγκινάρας. Ενα εύκολο και πολύ ωραίο συνοδευτικό πιάτο, με ώριμες και ζουμερές ντομάτες στο επίκεντρο, στολισμένο με φύλλα βασιλικού και ραντισμένο με ελαιόλαδο. Ιδανικό για να συνοδεύσει κυρίως πιάτα με ψητά κρέατα στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μικρό ματσάκι βασιλικός, πολύ ψιλοκομμένος, συν μερικά μικρά φύλλα για το σερβίρισμα
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια ντομάτες (συνδυασμός από μεγάλες και μικρές)
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 βάζο (175 γραμμάρια) αγκινάρες ψητές σε λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μικρό μπολ τον ψιλοκομμένο βασιλικό με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε καλά.

Βήμα 2
Κόβουμε τις μεγαλύτερες ντομάτες, αφήνοντας τις μικρότερες ολόκληρες ή μισές. Τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα και στη συνέχεια προσθέστε τις φέτες κρεμμυδιού και τις αγκινάρες. Σκορπίζουμε πάνω από τα φύλλα βασιλικού, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και τρίβουμε από πάνω μπόλικο μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!