Ιταλικό apricot fool: Το apricot fool είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της αγγλικής κουζίνας, που γίνεται ανακατεύοντας πολτοποιημένα βραστά φρούτα σε γλυκιά κρέμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να παραλείψετε την παραδοσιακή κρέμα και να χρησιμοποιήσετε σαντιγί. Ενα επιδόρπιο δροσιστικό και απολαυστικό, που αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γραμμάρια ώριμα φρέσκα βερίκοκα, κομμένα στη μέση και μετά ψιλοκομμένα
ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
140 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας λικέρ cointreau ή άλλο λικέρ με γεύση πορτοκάλι
500 γραμμάρια μαλακό τυρί μασκαρπόνε
142ml διπλή κρέμα γάλακτος
18 μπισκότα αμυγδάλου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τα μισά βερίκοκα σε μια κατσαρόλα με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακινήστε την κατσαρόλα να ενωθούν και στη συνέχεια σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταγγίζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε και ανακατεύετε το λικέρ και αφήνετε να κρυώσει – περίπου για 20-30 λεπτά.
Βήμα 3
Μαλακώστε το μασκαρπόνε χτυπώντας το δυνατά με ένα πιρούνι. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος απαλά σε ένα μπολ – πρέπει να μην είναι σφιχτή. Βάλτε μέσα και ανακατέψτε απαλά το μασκαρπόνε με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι και στη συνέχεια περιστρέψτε ελαφρά τον πουρέ βερίκοκου για να φτιάξετε ένα σχέδιο.
Βήμα 4
Ρίχνετε το μείγμα σε έξι ποτήρια κρασιού. (Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και μια μέρα.) Για να σερβίρετε, θρυμματίστε από πάνω τα μπισκότα αμυγδάλου, με λίγα ολόκληρα στο πλάι για να βουτάτε!
Καλή όρεξη!