Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για να κάνετε ένα ωραίο μπέργκερ χοιρινού. Αρωματίστε τον χοιρινό κιμά με μάραθο, τσίλι και ρίγανη και σερβίρετε σε ψωμάκια τσιαπάτα με τυρί μασκαρπόνε και ντρέσινγκ από ντομάτα και ελιά. Μια πρωτότυπη πρόταση γεύσης, που ταιριάζει τέλεια σε μια καλοκαιρινή συγκέντρωση. Η φρεσκάδα της ντομάτας και το άρωμα της ελιάς σε συνδυασμό με τον πικάντικο και αρωματικό κιμά, καθιστούν αυτό το μπέργκερ αξέχαστο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
500 γρ χοιρινός κιμάς
1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
6 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
λίγο βαλσάμικο ξύδι για ράντισμα
4 ψωμάκια τσιαπάτα, κομμένα στη μέση και ψημένα
4 κουταλιές της σούπας κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε
1 χούφτα baby σπανάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ανακατεύουμε τον χοιρινό κιμά με τους σπόρους μάραθου, τις νιφάδες τσίλι, τη ρίγανη και λίγο καρύκευμα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά και μετά πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι – ή ανάψτε το μπάρμπεκιου και αλείψτε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι – και ψήστε τα μπιφτέκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.
ΒΗΜΑ 2
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τις ντομάτες, τις ελιές, το βαλσαμικό ξύδι και λίγο περισσότερο λάδι με λίγο καρύκευμα για να φτιάξετε μια σάλτσα. Βάλτε στη μια πλευρά από τα κομμένα ψωμάκια 1 κουταλιά της σούπας μασκαρπόνε, λίγα φύλλα σπανάκι, ένα μπιφτέκι και μια κουταλιά από τη σάλτσα και μετά καπακώστε από πάνω με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!