Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι τελείως διαφορετικό και πρωτότυπο, δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για λουκάνικο με πουρέ πατάτας και φακές. Ενα πιάτο που συνδυάζει πάρα πολύ καλά τις πλούσιες γεύσεις από τα λουκάνικα, τις πατάτες και τις φακές, με το δενδρολίβανο και το σκόρδο να κάνουν την διαφορά. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!
Μάθετε τα πάντα στο dermaestheticshair για τα θέματα τριχόπτωσης και αλωπεκίας
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 χοιρινά λουκάνικα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινου, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια δεντρολίβανου, (το 1 ψιλοκομμένο)
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
175 γραμμάρια αποξηραμένες πράσινες φακές, ξεπλυμένες
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
700 ml ζωμός
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
150 ml γάλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε. Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, προσθέτοντας το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και το μισό σκόρδο στο τελευταίο λεπτό. Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες και το ζωμό. Ξαναβάζουμε τα λουκάνικα, τα αφήνουμε να βράσουν, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα, το υπόλοιπο σκόρδο και το δεντρολίβανο μέχρι να βράσουν και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το ζεστό γάλα πάνω από τις υπόλοιπες πατάτες και τις πολτοποιούμε με το υπόλοιπο λάδι και μετά αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με τα λουκάνικα.
Καλή όρεξη!