Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Jambalaya με κοτόπουλο και λουκάνικο τσορίθο

Jambalaya με κοτόπουλο και λουκάνικο τσορίθο

Μια βραζιλιάνικη συνταγή για να ετοιμάσετε jambalaya με κοτόπουλο και λουκάνικο τσορίθο. Το Jambalaya είναι ένα πιάτο με αφρικανική και ισπανική επιρροή, που αποτελείται κυρίως από κρέας και λαχανικά αναμεμειγμένα με ρύζι. Μια αυτή την εκδοχή της συνταγής θα ετοιμάσετε ένα πιάτο με κοτόπουλο, ρύζι, πικάντικο ισπανικό λουκάνικο τσορίθο, γλυκές πιπεριές και ντομάτες, εμπλουτισμένο με cajun (ένα πολύ αρωματικό και πικάντικο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιούνταν από τους άποικους της νοτίου Αμερικής, και που συνήθως περιλαμβάνει, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι). Θα το λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
75 γραμμάρια λουκάνικο τσορίθο, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας πικάντικο μείγμα μπαχαρικών (όπως cajun)
250 γραμμάρια μακρόσκοκο ρύζι
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτα επεξεργασίας (όπως ρομά)
350 ml ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3
Προσθέστε τις φέτες της κόκκινης πιπεριάς, το σκόρδο, τις φέτες του λουκάνικου, το μείγμα μπαχαρικών Cajun και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4
Ξαναβάλτε μέσα το κοτόπουλο, μαζί με το ρύζι, προσθέστε τις ντομάτες και τον ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!