Γαλλική Κουζίνα

Καπνιστός σολομός με παντζάρι και κρεμ φρες με βότκα

Καπνιστός σολομός με παντζάρι και κρεμ φρες με βότκα

Δοκιμάστε μια πρωτότυπη συνταγή της γαλλικής κουζίνας και μαγειρέψτε καπνιστό σολομό με παντζάρι και κρεμ φρες με βότκα. Ενα ωραίο πιάτο με σολομό, παντζάρι, σάλτσα χρένου (ρίζα φυτού ίδιας οικογένειας με το λάχανο, το κουνουπίδι και το ραπανάκι). Η βότκα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο και αν το σερβίρετε με ένα σφηνάκι βότκα, θα έχετε ένα υπέροχο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 ml κρεμ φρες
3 κουταλιές της σούπας βότκα
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη σάλτσα χρένου
6 φέτες καπνιστό σολομό
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) μικρά, μαγειρεμένα παντζάρια (όχι σε ξύδι), κομμένα σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια ψιλοκομμένα
χαβιάρι σολομού (προαιρετικά)
λίγα μικρά, σκισμένα κλωναράκια άνηθου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε την κρεμ φρες με τη βότκα και λίγο καρύκευμα μέχρι να πήξει λίγο και μετά προσθέτουμε την πάστα του χρένου. Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο.

Βήμα 2
Βάλτε τις φέτες του σολομού στα πιάτα και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το παντζάρι και μια κουταλιά κρεμ φρες. Ρίχνετε από πάνω το χαβιάρι σολομού (προαιρετικά) και στη συνέχεια πασπαλίζετε με τον άνηθο. Τρίβουμε λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.