Ινδική Κουζίνα

Κάρυ ψαριού με γάλα καρύδας

Κάρυ ψαριού με γάλα καρύδας

Δοκιμάστε μια εξαιρετική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό κάρυ ψαριού με γάλα καρύδας. Ενα εύκολο και νόστιμο πιάτο με μπακαλιάρο και γαρίδες, με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ταϊλάνδη και την Ινδία. Μια πολύ ωραία επιλογή για ένα υπέροχο γεύμα μεσοβδόμαδα – έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα γαρίδας
1 μικρό κόκκινο τσίλι, τριμμένο (ξεσπορισμένο, αν δεν σας αρέσει πολύ καυτερό)
2 κοτσάνια λεμονόχορτου, κομμένα και στη συνέχεια πατημένα με έναν πλάστη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέτρια σκόνη κάρυ
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα
400 γραμμάρια γάλα καρύδας
450 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς πέτσα, κομμένα σε ορθογώνια, περίπου σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας
1 συσκευασία (220 γραμμάρια) κατεψυγμένες ωμές ολόκληρες γαρίδες
1 λάιμ κομμένο στη μέση
μαγειρεμένο ρύζι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι με καπάκι και μετά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τον πολτό γαρίδας, το τσίλι και το λεμονόχορτο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και όλα αρχίσουν να μαζεύονται, προσθέστε τα κοτσάνια κόλιανδρου, το γάλα καρύδας και 2 κουταλιές της σούπας νερό και μετά αφήστε να σιγοβράσουν.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το ψάρι στη σάλτσα, απλώστε τις γαρίδες εδώ κι εκεί και στη συνέχεια στύψτε το μισό λάιμ. Σκεπάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ψηθεί και να ξεφλουδίσει ο μπακαλιάρος και οι γαρίδες να ροδίσουν. Δοκιμάστε το καρύκευμα, προσθέτοντας λίγο λάιμ στη σάλτσα, αν θέλετε. Σκορπίζουμε πάνω από τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε με ρύζι.

Καλή όρεξη!