Vegan Κουζίνα, Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα φασολάκια σετσουάν

Κινέζικα φασολάκια σετσουάν

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της κινεζικής κουζίνας για ένα αγαπημένο πιάτο με φασολάκια σετσουάν. Ενα υπέροχο πιάτο, που σερβίρεται συχνά στα κινεζικά εστιατόρια, ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής. Εάν δεν έχετε κόκκους πιπεριού σετσουάν, αυτό το πιάτο θα εξακολουθεί να έχει υπέροχη γεύση, αλλά θα μπορούσατε αν θέλετε να προσθέσετε μερικές νιφάδες τσίλι ή άλλο μπαχαρικό για να του δώσετε λίγη πικάντικη γεύση!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού σετσουάν
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
⅛ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα hoisin
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
½ κιλό μακρόστενα φασολάκια
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Καβουρδίστε τους κόκκους πιπεριού σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστούν, για 2 έως 3 λεπτά. Τρίψτε τους κόκκους πιπεριού χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το αλεσμένο πιπέρι και το τζίντζερ στο σκόρδο.

Βήμα 3
Ρίξτε το ξύδι από κόκκινο κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το πράσινο κρεμμύδι, τη σάλτσα hoisin και το σησαμέλαιο στο μείγμα σκόρδου. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα, για 2 με 4 λεπτά.

Βήμα 4
Τοποθετήστε ένα ένθετο ατμομάγειρα σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με νερό μέχρι ακριβώς κάτω από τον πάτο του ατμομάγειρα. Βάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε τα φασολάκια, καλύψτε και βράστε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 5
Ρίξτε τα φασολάκια και τη σάλτσα μαζί σε ένα μπολ και πασπαλίστε από πάνω με σουσάμι.

Καλή όρεξη!