Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια

Κινέζικα χοιρινά παϊδάκια

Μια συνταγή της κινεζικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με τρυφερά, ζουμερά και πικάντικα χοιρινά παϊδάκια. Γίνεται το ίδιο νόστιμο στη σχάρα και στον φούρνο. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί την κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών, ένα μείγμα μπαχαρικών με πιπέρι σετσουάν, μαραθόσπορο, γλυκάνισο, κανέλα και γαρύφαλλο, που κάνει τα παϊδάκια ακόμη πιο λαχταριστά. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάκε
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
½ κιλό χοιρινά παϊδάκια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τη σάλτσα hoisin, το κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, το ξύδι ρυζιού, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών σε ένα ρηχό γυάλινο πιάτο. Τοποθετούμε μέσα τα παϊδάκια και στρώνουμε ώστε να καλυφθούν καλά με την μαρινάδα. Σκεπάζετε και μαρινάρετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι όλο το βράδυ.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Γεμίστε ένα ταψί με αρκετό νερό ώστε να καλύψει τον πάτο. Τοποθετήστε μια σχάρα πάνω από το ταψί. Απλώστε τα παϊδάκια στη σχάρα.

Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σκάλα για 40 λεπτά, γυρίζοντας τα παϊδάκια και αλείφοντάς τα με την μαρινάδα κάθε 10 λεπτά. Αφήστε τη μαρινάδα να ψηθεί για τα τελευταία 10 λεπτά για να γίνει ένα γλάσο. Μπορείτε αν θέλετε να τελειώσετε το ψήσιμο στο γκριλ. Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.

Συμβουλή:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο, γιατί μπορεί να διατηρεί τα τρόφιμα υγρά, να τα μαγειρεύει ομοιόμορφα και να διευκολύνει τον καθαρισμό.

Καλή όρεξη!