Μια χορτοφαγική συνταγή της κινεζικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πραγματικά γρήγορο τόφου με λαχανικά. Ενα πολύ νόστιμο και υγιεινό vegan πιάτο που γίνεται εύκολα και με λίγα υλικά. Το θρυμματισμένο τόφου, τα κατεψυγμένα λαχανικά και η σάλτσα μαύρων φασολιών δημιουργούν ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα. Σερβίρετε με ρύζι ή χυλοπίτες για ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
220 γραμμάρια πολύ ξηρό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 σακούλα (½ κιλό) κατεψυγμένα λαχανικά
½ φλιτζάνι σάλτσα μαύρων φασολιών
¼ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θρυμματίζουμε το στραγγισμένο τόφου και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το τόφου με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Βάζουμε στο γουόκ τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κατεψυγμένα λαχανικά. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ζεσταθούν, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε τα από το γουόκ και βάλτε τα μαζί με το τόφου.
Βήμα 3
Ρίξτε τη σάλτσα μαύρων φασολιών και το ζωμό λαχανικών στο γουόκ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να ζεσταθεί πολύ και να πήξει, για 3 με 5 λεπτά. Ξαναβάλτε το τόφου και τα λαχανικά στο γουόκ. Ανακατέψτε καλά. Σερβίρετέ το ζεστό.
Καλή όρεξη!