Vegan Κουζίνα

Κλασσικό βίγκαν τσιζκέικ

Κλασσικό βίγκαν τσιζκέικ

Ενα πολύ ωραίο γλυκό, για τους φίλους της vegan διατροφής και για αυτούς που τους αρέσουν τα γλυκά, αλλά προσέχουν και την διατροφή τους. Αυτό το κλασσικό vagan τσιζκέικ, γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά, είναι υπέροχο και λαχταριστό και σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε και θα το απολαύσετε μαζί με τους καλεσμένους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την βάση
Σπρέι μαγειρικής
18 vegan μπισκότα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας vegan μαργαρίνη
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλό επιπλέον σφιχτό τόφου, στραγγισμένο
1 κιλό vegan τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού συν 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (περίπου 2 λεμόνια)
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού συν 1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 1 πορτοκάλι)
Για την επικάλυψη
2 φλιτζάνια φρέσκα σμέουρα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνετε στους 175°C.
Βήμα 2
Για την βάση: Ψεκάστε ένα ταψί με μαγειρικό σπρέι. Προσθέστε τα μπισκότα και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σαν τριμμένη ψίχα (πρέπει να έχετε περίπου 1 1/2 φλιτζάνι). Προσθέστε τη μαργαρίνη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα φλιτζάνι και λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα ρίχνουμε στην ψίχα και τα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Ρίξτε το μείγμα ψίχας στο προετοιμασμένο ταψί. Πιέστε το ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το εξομαλύνετε ομοιόμορφα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.
Βήμα 3
Για τη γέμιση: Προσθέστε το τόφου στο καθαρισμένο μπολ του μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο και πολύ αφράτο, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το vegan τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τη βανίλια, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν, για 2 λεπτά ακόμη. Ρίξτε τα πάνω στην κρυωμένη βάση.
Βήμα 4
Ψήνετε το τσιζκέικ μέχρι να σκληρύνει από έξω, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα λίγο μαλακό, περίπου για 1 ώρα. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το τσιζκέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Περίπου 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα, βγάλτε το από το ψυγείο ,πασπαλίστε το με φρέσκα σμέουρα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!