Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με κολοκυθάκια και παστινάκια moghlai. Ενα φρέσκο και γευστικό πιάτο μογκλάι λαχανικών, που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Απλά ανακατέψτε με λίγη σάλτσα korma (μια ήπια και κρεμώδης σάλτσα καρύδας που έχει ένα πλούσιο και λεπτό μείγμα μπαχαρικών) και είστε έτοιμοι να σερβίρετε. Συνδυάζεται υπέροχα με: κατσίκι, αρνί, κοτόπουλο, μπακαλιάρο, σολομό, μπρόκολο, ρεβίθια, γλυκοπάτατα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 βάζο (400 ml) σάλτσα καρύδας korma
2 μέτρια παστινάκια, ψιλοκομμένα
2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αχνίζουμε τα παστινάκια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τα παστινάκια και τα κολοκυθάκια.
Βήμα 3
Ανακινήστε το βάζο της σάλτσας korma και ρίξτε την στο μείγμα λαχανικών.
Βήμα 4
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγο πριν τη σερβίρουμε (προαιρετικά). Σερβίρουμε πάνω από ρύζι ή με άζυμη πίτα τσαπάτι.
Καλή όρεξη!