Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με νουντλς, λαχανικά και σάλτσα hoisin στη χύτρα αργού μαγειρέματος

Κοτόπουλο με νουντλς, λαχανικά και σάλτσα hoisin στη χύτρα αργού μαγειρέματος

Με αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας θα ετοιμάσετε ένα υπέροχο και υγιεινό πιάτο με κοτόπουλο με νουντλς, λαχανικά και σάλτσα hoisin στη χύτρα αργού μαγειρέματος. Ενα υπέροχο κοτόπουλο συνδυασμένο ιδανικά με φρέσκα και τραγανά λαχανικά. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό! (Το edamame είναι ένα παρασκεύασμα από άγουρους κόκκους στον λοβό σόγιας, που χρησιμοποιείται συχνά στις ασιατικές κουζίνες, συνήθως στον ατμό)

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
200 γραμμάρια πικάντικη γλυκόξινη κινέζικη σάλτσα hoisin
180 γραμμάρια νούντλς φαγόπυρου (soba)
1 πακέτο (120 γραμμάρια) φασόλια σόγιας (edamame)
1 ½ φλιτζάνι (90 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
3 ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Χυμός από ένα λάιμ συν επιπλέον φέτες για σερβίρισμα
Φρέσκος κόλιανδρος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο, τη σάλτσα hoisin και ⅓ φλιτζάνι νερό σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3 ώρες στο HIGH. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Ρίξτε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί στο μισό
Βήμα 2
Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, ψιλοκόψτε το κοτόπουλο και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από τη μειωμένη σάλτσα του τηγανιού. Ανακατέψτε καλά να επικαλυφθούν και βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιηθούν
Βήμα 3
Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να μαγειρέψετε νουντλς soba. Τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Περιχύνουμε λίγη από τη σάλτσα του τηγανιού και ανακατεύουμε να καλυφθεί
Βήμα 4
Μαγειρέψτε το edamame σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στα νουντλς.
Βήμα 5
Προσθέστε το λάχανο, το καρότο, το αγγούρι, το ραπανάκι, το μεγαλύτερο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και το κρύο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6
Περιχύνετε με κουτάλι τη σάλτσα τηγανιού που έχετε κρατήσει και στύβετε τον χυμό λάιμ. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και το υπόλοιπο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι.

Συμβουλές του Σεφ:

Το κοτόπουλο μπορεί να γίνει εκ των προτέρων. Το βάζουμε στο ψυγείο σε σφραγισμένο δοχείο για 2 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να το καταψύξτε για έως και 2 μήνες

Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε λαχανικά εποχής, όπως ντοματίνια, κόκκινο κρεμμύδι, φύτρα φασολιών ή πράσινα φασόλια

Για μεμονωμένα μπολ με ζυμαρικά: χωρίστε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε τέσσερα μεγάλα μπολ. Γαρνίρουμε και σερβίρουμε. Χρησιμοποιήστε πακέτα 270 γραμμάρια νουντλς soba για 4 μπολ.

Καλή όρεξη!