Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο με spring greens και πέστο βασιλικού

Κοτόπουλο με spring greens και πέστο βασιλικού

Τα spring greens είναι μια ποικιλία λαχανικών, παρόμοια με το λάχανο, στην οποία τα κεντρικά φύλλα δεν σχηματίζουν κεφάλι ή σχηματίζουν μόνο ένα πολύ χαλαρό. Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή και ετοιμάστε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού. Ενα πιάτο πεντανόστιμο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, εύκολο να προετοιμαστεί – χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα τηγάνι – ιδανικό για μια γρήγορη και νόστιμη εβδομαδιαία επιλογή. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλου, με την πέτσα και τα κόκκαλα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
200g φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα spring greens, τεμαχισμένα
Ζωμός κοτόπουλου 600ml
300g πατάτες
2 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες
2 κουταλιές της πέστο βασιλικού
ψωμί για να σερβίρετε (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι με καπάκι. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και μαγειρέψτε το κρεμμύδι και το μπέικον για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και και να έχου ροδίσει ελαφρώς.

ΒΗΜΑ 2

Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από την κρεμ φρες και το pesto, μαζί με άφθονο φρέσκο μαύρο πιπέρι. Αφήστε τα να βράσουν, στη συνέχεια βάλτε το καπάκι και αφήστε τα να σιγοβράζουν για 30-40 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Ρίξτε μέσα και ανακατέψτε την κρεμ φρες και το πέστο. Σερβίρετε με κάποιο ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!