Ιταλική Κουζίνα

Κρεμώδες κοτόπουλο με ζυμαρικά, φασολάκια και πέστο

Κρεμώδες κοτόπουλο με ζυμαρικά, φασολάκια και πέστο

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε αυτό το υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, φασολάκια, ζυμαρικά (πέννες ή φουσίλι είναι καλές επιλογές) και πέστο. Ενα πολύ νόστιμο πιάτο και ιδιαίτερα πρακτικό – αφού συνήθως τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια. Αυτή η κρεμώδης μακαρονάδα είναι η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Απλά απολαυστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

400 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σας
250 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα έτοιμα ψητά στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας πέστο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα φασολάκια στα τελευταία 6 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος. Στραγγίζουμε και κρατάμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό μαγειρέματος.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά αφήστε τα στην άκρη.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και τηγανίστε. Ρίχνουμε το πέστο και την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και τα φασολάκια με το μείγμα κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να επικαλυφθούν, προσθέτοντας λίγο από το κρατημένο νερό μαγειρέματος. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!