Η πιο κλασική αγγλική συνταγή για κροκέτες μπακαλιάρου. Ενας εύκολος και παραδοσιακός τρόπος να φτιάξετε κουρκούτι μπύρας, να βουτήξετε μέσα κομμάτια μπακαλιάρου για να έχουν μια ζουμερή κρούστα μπύρας και να τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Μερικά τηγανητά πατατάκια θα ήταν η ιδανική συνοδεία, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μουστάρδα για ένα επιπλέον στοιχείο γεύσης.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
400g φιλέτα μπακαλιάρου, κομμένα σε μπουκίτσες
ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Για το κουρκούτι
200g απλό αλεύρι
½ κουταλάκι ψιλή ζάχαρη
Μια μπύρα 330ml (οποιοδήποτε τύπο)
Για τη σάλτσα (ντιπ)
6 κουταλιές μαγιονέζα καλής ποιότητας
χυμός από 1 λάιμ
1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Πρώτα κάντε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα συστατικά μαζί, στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, φτιάξτε το κουρκούτι, ανακατεύοντας το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σταδιακά ρίξτε στην μπύρα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα λείο κουρκούτι.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά φριτέζα ή ζεσταίνετε περίπου 5 εκατοστά λαδιού σε ένα γουόκ (δοκιμάστε να ρίξετε μια σταγόνα από το κουρκούτι-αν τριτσιρίσει και ροδίσει, τότε το λάδι είναι έτοιμο). Βουτήξτε μερικά κομμάτια ψαριού στο κουρκούτι, στη συνέχεια τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλα τα κομμάτια του ψαριού. Σερβίρετε τα ψάρια με τη σάλτσα ντιπ και φέτες λάιμ.
Καλή όρεξη!