Λαβράκι ιταλικού τύπου: Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της συνταγής της ιταλικής κουζίνας, αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα πολύ ιδιαίτερο λαβράκι. Ενα τόσο απλό πιάτο, χρειάζεται μόνο το ψάρι, πατάτες, ντοματίνια, ελιές, ζωμό ψαριού και λευκό κρασί. Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι νοστιμότατο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
750 γραμμάρια πατάτες
6 φιλέτα λαβράκι, με το δέρμα, 175-200 γραμμάρια το καθένα
1 συσκευασία(250 γραμμάρια) ντοματίνια
1 χούφτα μαύρες ελιές
4-5 κουταλιές της σούπας ζωμός ψαριού
4-5 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί
βασιλικός, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 C. Κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα ρηχά πυρίμαχα πιάτα που θα χωρέσουν τα φιλέτα ψαριού σε μία στρώση (ή και σε ένα ταψί). Τοποθετήστε τις πατάτες στη βάση των πιάτων, στη συνέχεια κόψτε τις ντομάτες στη μέση και απλώστε τις από πάνω, μαζί με τις ελιές. Τακτοποιήστε τα φιλέτα ψαριού ανάμεσα στα άλλα συστατικά, περιχύστε το ζωμό και το κρασί και, στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε.
Βήμα 3
Καλύψτε τα πιάτα με αλουμινόχαρτο και κλείστε τις άκρες. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι. Σερβίρετε κάθε μερίδα σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζετε με βασιλικό.
Καλή όρεξη!