Λιγκουίνι με σάλτσα τόνου: Ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο με ζυμαρικά, ιδανικό για ένα χαλαρό γεύμα με φίλους. Η σάλτσα τόνου είναι ελαφριά και κρεμώδης, με απαλή γεύση. Η παρασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας το πιάτο ακόμη πιο ελκυστικό για ένα γρήγορο μεσοβδόμαδο γεύμα. Σερβίρετέ το με φρέσκο βασιλικό και ξερό τυρί παρμεζάνα για να απογειώσετε τη γεύση του πιάτου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
1 φρέσκο τζίντζερ (1εκ.), ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
450 γρ χυμό ντομάτας (passata)
2 κονσέρβες (x 200 g) τόνος σε ελαιόλαδο, στραγγισμένος και ξεφλουδισμένος
375 γρ λιγκουίνι
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Βάζουμε απαλά τον τόνο και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Βράζετε τα ζυμαρικά: Εν τω μεταξύ, μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και μετά βάλτε τα στο τηγάνι. Ρίξτε τη σάλτσα τόνου στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, μοιράζουμε σε τέσσερα μπολ και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!