Μια υπέροχη συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό και χορταστικό πιάτο με μακαρόνια με αρνίσιο κιμά στον φούρνο. Μια διασταύρωση μουσακά και μακαρονιού, αυτό το φθηνό μεσογειακό πιάτο ζυμαρικών με κιμά αποτελεί ένα πλούσιο γεύμα. Το τυρί ρικότα και η παρμεζάνα από πάνω ολοκληρώνουν την υπέροχη γεύση και την υφή του. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά, άπαχο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κύβο ζωμό βοδινού ή ζωμό αρνίσιο
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
400 γραμμάρια μακαρόνια
250 γραμμάρια τυρί ρικότα
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
50 ml γάλα
σκορδόψωμο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, μετά ρίξτε τον αρνίσιο κιμά, δυναμώστε τη φωτιά και ροδίστε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βήμα 2
Μόλις ροδίσει ο κιμάς, προσθέτουμε την κανέλα, τον θρυμματισμένο κύβο ζωμού, τις ντομάτες και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα και μετά για 15 λεπτά ακάλυπτα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθούν οι ντομάτες.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε τη ρικότα, την περισσότερη παρμεζάνα και το γάλα με άφθονο καρύκευμα και τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια. Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέστε από πάνω το μείγμα των μακαρονιών και τέλος πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρετέ το ζεστό με σκορδόψωμο, αν θέλετε.
Καλή όρεξη!