Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα υπέροχο γεύμα με μανιτάρια με πάστα miso και νουντλς udon. Τα μανιτάρια portobello βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του vegan δείπνου ιαπωνικού στιλ. Η πάστα miso δίνει την ιδιαίτερη αλμυρή γεύση και ο συνδυασμός με την πικάντικη σάλτσα σόγιας απογειώνει την γεύση του. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα μανιτάρια με φιλέτα σολομού, για μια μη vegan εκδοχή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας πάστα miso ή γλάσο miso
3 κουταλιές της σούπας μιρίν (ιαπωνικό κρασί από ρύζι)
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
4 μεγάλα ή 8 μικρά μανιτάρια portobello
3 συσκευασίες x 150 γραμμάρια νουντλς udon
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μπολ χτυπάμε την πάστα miso, το κρασί μιρίν, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το μισό σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν. Στρώνουμε ένα ταψί με ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου, τοποθετούμε τα μανιτάρια στη μέση και σηκώνουμε τα πλαϊνά για να κλείσουν σχεδόν τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με το μείγμα miso, γυρίζοντας τα μανιτάρια για να βεβαιωθείτε ότι έχουν καλυφθεί καλά. Τυλίξτε το πακέτο με το αλουμινόχαρτο για να κλείσει και ψήστε για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Περίπου 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα μανιτάρια, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα γουόκ, ρίχνουμε τα νουντλς, τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και τα μοιράζουμε σε 4 μπολ. Γεμίζουμε κάθε μπολ με 1 ή 2 μανιτάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το αλουμινόχαρτο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Καλή όρεξη!