Μαρμελάδα δαμάσκηνο: Μια αμερικάνικη συνταγή για μια εύκολη γλυκόξινη απόλαυση δαμάσκηνου. Ο ξινός χυμός φρούτων verjuice (πράσινος χυμός), που δίνει τον τόνο, είναι ένας χυμός από άγουρα σταφύλια, ξινόμηλα ή ξινά φρούτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο χυμού λεμονιού ή ξιδιού. Ενα συνοδευτικό ιδανικό για να συνδυάζεται με χοιρινό, πάπια ή κρέατα μπάρμπεκιου. Απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
600 γραμμάρια δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 κουταλιά της σούπας ξινός χυμός φρούτων verjuice
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και ανάμεικτα μπαχαρικά
Χοιρινό φιλέτο, ρύζι και κινέζικο λάχανο μποκ τσόϊ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε μια λαδωμένη κατσαρόλα με βαριά βάση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν. Προσθέστε τα δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα υλικά
Βήμα 2
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας
Βήμα 4
Σερβίρετε ζεστό ή δροσερό με χοιρινό, ρύζι τζασμίν στον ατμό και κινέζικο λάχανο μποκ τσόϊ.
Καλή όρεξη!