Δείτε αυτή την συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε σούπα κοτόπουλου με τορτίγια. Ενα διάσημο γκουρμέ πιάτο που σερβίρεται στα καλύτερα εστιατόρια του Μεξικού. Μια υπέροχη μεξικάνικη σούπα τορτίγιας με το σωστό μείγμα μπαχαρικών, κοτόπουλου και φυσικά σπιτικά τσιπς τορτίγιας, που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ καπνιστή πιπεριά χαλαπένιο chipotle σε πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια κόλιανδρο
3 ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
2 μπούτια κοτόπουλου, με το κόκαλο
2 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
Φυτικό λάδι, για ρηχό τηγάνισμα
4 τορτίγιες καλαμποκιού, κομμένες σε λωρίδες 3 εκατοστών
Χυμός από 1 λάιμ
Φέτα για το σεβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε την πιπεριά χαλαπένιο chipotle, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κοτσάνια κόλιανδρου, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια πιτσιλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μείγμα της πολτοποιημένης ντομάτας. Προσθέστε μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου, αλείψτε το μείγμα και μετά προσθέστε τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 2 εκατοστά λάδι. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε τις λωρίδες τορτίγιας, σε παρτίδες, και τηγανίστε για περίπου για ένα λεπτό, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και ψιλοκόψτε το κρέας. Πετάξτε την πέτσα και τα κόκαλα του κοτόπουλου και ξαναβάλτε το κρέας στη σούπα. Ελέγξτε τα καρυκεύματα γιατί μπορεί να χρειαστεί λίγο επιπλέον αλάτι. Προσθέστε το μισό χυμό λάιμ.
Βήμα 5
Σερβίρετε μέσα σε μπολ και από πάνω βάλτε φέτα, τσιπς τορτίγιας, φρέσκο κόλιανδρο και λίγο επιπλέον λάιμ.
Καλή όρεξη!