Ελληνική Κουζίνα

Μεσογειακό γεύμα με κιμά γαλοπούλας, πιπεριές και σπανάκι

Μεσογειακό γεύμα με κιμά γαλοπούλας, πιπεριές και σπανάκι

Μια καταπληκτική συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο μεσογειακό γεύμα με κιμά γαλοπούλας, πιπεριές και σπανάκι. Ενα εύκολο και υγιεινό πιάτο για ένα απολαυστικό οικογενειακό δείπνο, ενώ τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε μοσχαρίσιο κιμά, αλλά με τον κιμά γαλοπούλας γίνεται πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
1 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό, χτυπημένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
200 γραμμάρια έτοιμες ολόκληρες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες, κομμένες κατά μήκος
250 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και ψιλοκομμένο
¾ φλιτζάνι τυρί ρικότα
½ ζυμωτό ψωμί (περίπου 300 γραμμάρια), χωρίς την κόρα, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ψητά ντοματίνια και πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C/160°C (στον αέρα). Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Βάλτε και ανακατέψτε καλά τον κιμά γαλοπούλας, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και ½ φλιτζάνι παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ. Απλώνουμε το μισό μείγμα γαλοπούλας πάνω από τη βάση του έτοιμου ταψιού και απλώνουμε καλά την επιφάνεια. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε μια στρώση πάνω από το μείγμα του κιμά γαλοπούλας
Βήμα 2
Με τα χέρια, στύβουμε το περιττό υγρό από το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ρικότα και αλατοπιπερώνουμε. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι πάνω από τις πιπεριές και στη συνέχεια από πάνω ρίξτε τον υπόλοιπο κιμά. Απλώστε καλά την επιφάνεια
Βήμα 3
Βάλτε σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα κομμάτια του ψωμιού, το λάδι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και στη συνέχεια απλώστε τα πάνω από τον κιμά, πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά
Βήμα 4
Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί
Βήμα 5
Σερβίρετε με ψητά ντοματίνια και πράσινη σαλάτα

Καλή όρεξη!