Μεξικάνικη Κουζίνα

Μεξικάνικες τορτίγιες με χοιρινό και γκουακαμόλε

Μεξικάνικες τορτίγιες με χοιρινό και γκουακαμόλ

Μια μεξικάνικη συνταγή για να μαγειρέψετε τορτίγιες με χοιρινό και γκουακαμόλε. Ενα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο που ξεχειλίζει από μεξικάνικες γεύσεις και αρώματα. Το χόμινι είναι μια τροφή που παράγεται από αποξηραμένους πυρήνες αραβοσίτου που έχουν υποστεί επεξεργασία με αλκάλιο. Το μυρώνι είναι ένα βότανο το οποίο σχετίζεται με το μαϊντανό. Το γουακαμόλε είναι μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Ολα αυτά τα υλικά δίνουν όλη την ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση του!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα, με το κόκκαλο
500 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) με ολόκληρες καθαρισμένες ντομάτες
100 ml σάλτσα worcestershire
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σετσουάν
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κρεμμύδι – κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές chipotle (καπνιστή πιπεριά χαλαπένιο)
ΤΟΡΤΙΛΙΕΣ
2 φλιτζάνια αλεύρι
θαλασσινό αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
20 γραμμάρια λωρίδες κάκτου
20 γραμμάρια φρέσκιας πιπεριές χαλαπένιο
20 γραμμάρια χόμινι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι – κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ραπανάκι – κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι συνδυασμός μαϊντανού, κόλιανδρου και μυρωνιού
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ
2 αβοκάντο
1/4 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο
1 λάιμ, χυμό
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ντομάτα ξεσποριασμένη κομμένη σε λεπτούς κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

ΤΡΑΒΗΧΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το χοιρινό στη χύτρα, βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύστε το χοιρινό.
Βήμα 2
Βάλτε τη λειτουργία PRESSURE COOK και την ΥΨΗΛΗ πίεση. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 45 λεπτά. Λάβετε υπόψη ότι ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του κρέατος. Τοποθετήστε το καπάκι της κουζίνας και κλείστε τη βαλβίδα. Πατήστε ΕΝΑΡΞΗ
Βήμα 3
Μόλις πέσει το χοιρινό από το κόκκαλο, βγάλτε το δέρμα με ένα πιρούνι και αφήστε το στην άκρη
Βήμα 4
Ξαναβάλτε το χοιρινό σε αποσπώμενο μπολ για να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, το βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο για να το σερβίρουμε
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χοιρινό κρέας πάνω στην τορτίγια, προσθέτοντας γουακαμόλε και από πάνω τη σαλάτα

Συμβουλές του Σεφ:
Τραβηγμένο χοιρινό σημαίνει να αφαιρείς απαλά το χοιρινό κρέας από τα κόκαλα.
Η πρόταση σερβιρίσματος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο πιάτο για τορτίγιες προσθέτοντας 3 μικρά πιάτα στο πιάτο για self-service

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε μπαλάκια 40 γραμμαρίων και ανάμεσα σε ένα λαδόχαρτο πιέζουμε να γίνει επίπεδη τορτίγια ή πατάμε με έναν πλάστη να πάρει ένα κυκλικό σχήμα
Βήμα 2
Για να φτιάξετε τις τορτίγιες, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τις τορτίγιες στο τηγάνι και μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να ψηθούν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑ
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη σαλάτα, ρίξτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και βάλτε τα σε ένα μικρό πιάτο.

ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από την ντομάτα και το κρεμμύδι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Καλή όρεξη!