Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της μεξικάνικης κουζίνας για ένα παραδοσιακό γεύμα με μεξικάνικο κοτόπουλο με ρύζι. Το ψητό κοτόπουλο συνδυάζεται πολύ όμορφα με τα μεξικάνικα φασόλια και το ρύζι, ενώ το μείγμα τυριών, η σάλτσα enchilada και ο ζωμός κοτόπουλου κάνουν την γεύση του ονειρική!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (1 1/2 φλιτζάνι) μεξικάνικο μέτριο ρύζι
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κονσέρβα (425 γραμμάρια) μεξικάνικα φασόλια
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο
375 γραμμάρια σάλτσα enchilada
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
1 1/2 φλιτζάνι μείγμα τυριού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί
Βήμα 2
Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, αντικαθιστώντας το νερό με το ζωμό κοτόπουλου
Βήμα 3
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, βάλτε το μαγειρεμένο ρύζι, το κοτόπουλο, τα φασόλια, τη σάλτσα enchilada, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμύδια εσαλότ και 1 φλιτζάνι από το τυρί. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά
Βήμα 4
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει τελείως και να ροδίσει το τυρί
Βήμα 5
Περιχύνουμε με επιπλέον εσαλότ και σερβίρουμε αμέσως
Συμβουλές του Σεφ:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο πάνω από το ταψί μετά το ψήσιμο
Καλή όρεξη!