Ελληνική Κουζίνα

Μάφινς με ελληνική σαλάτα

Μάφινς με ελληνική σαλάτα

Δοκιμάστε αυτή την ελληνική συνταγή και φτιάξτε νόστιμα αλμυρά μάφινς με ελληνική σαλάτα για ένα πικνίκ ή για ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα όταν δεν έχετε χρόνο. Αν έχετε ελληνικό κεφαλοτύρι, χρησιμοποιήστε το για τυρώδη γεύση, αλλιώς χρησιμοποιήστε παρμεζάνα. Η πολέντα, που χρησιμοποιεί αυτή η συνταγή, είναι ένα χοντρόκοκκο καλαμποκάλευρο, που μοιάζει με σιμιγδάλι και είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό σαν κρεμώδης πουρές. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα (κραμβέλαιο)
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
100 γραμμάρια φέτα
115 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
85 γραμμάρια πολέντα
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
225 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
20 γραμμάρια παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι), για πασπάλισμα από πάνω

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφινς με θήκες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2
Κόψτε στα τέσσερα τη ντομάτα, αφαιρέστε τους σπόρους και τον πυρήνα, μετά ψιλοκόψτε τη ντομάτα και τις ελιές,(προαιρετικά). Θρυμματίζουμε τη φέτα σε πολύ μικρά κομμάτια. Αφήστε τα όλα στην άκρη.

Βήμα 3
Βάζουμε ένα κόσκινο πάνω από ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Βάλτε τα αλεύρια, την πολέντα, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, περνώντας τα πρώτα από το κόσκινο. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε τα πάντα μέσα από το κόσκινο – θα μείνει λίγο αλεύρι ολικής αλέσεως στο κόσκινο στο τέλος – απλώς ρίξτε το ξανά στο μπολ ανάμειξης.

Βήμα 4
Σπάμε το αυγό σε ξεχωριστό μπολ. Μετρήστε το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατέψτε μέσα στο αυγό. Κάνουμε μια λακούβα στο μείγμα του αλευριού, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα μέσα το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη φέτα, τη ρίγανη και τις ελιές (προαιρετικά). Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα ανάμεσα στις θήκες για μάφιν. Τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Φάτε τα ζεστά ή αφήστε τα να κρυώσουν και πάρτε τα μαζί σας για πικνίκ.

Καλή όρεξη!