Μια κινέζικη συνταγή με το ασυνήθιστο όνομα “Μυρμήγκια σε δέντρο” είναι ένα από τα πιο γνωστά πιάτα σετσουάν. Μπορείτε να φανταστείτε τον φιδέ (κλαδιά δέντρων), τα κομμάτια τηγανισμένου κιμά (μυρμήγκια) και τα κρεμμυδάκια (φύλλα δέντρων) για να δικαιολογήσετε την ονομασία της συνταγής. Είναι ένας συνδυασμός από χοιρινό κιμά και φιδέ mung. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε σκόνη πιπεριού σετσουάν, με φρέσκο κρεμμυδάκι, και έχουμε είναι ένα πολύ καλό κυρίως πιάτο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φιδές mung
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
¼ κιλό κιμά χοιρινό
2 κουταλιές της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού σε σκόνη πιπεριού σετσουάν
½ φλιτζάνι νερό
2 κοτσάνια πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τον φιδέ σε ένα μπολ και καλύψτε τον με νερό. Μουλιάζουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να νιώσετε τη θερμότητα πάνω από το τηγάνι. Βάλτε τον χοιρινό κιμά, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας. Πασπαλίστε με το πιπέρι σετσουάν μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε το νερό και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Προσθέστε τον στραγγισμένο φιδέ και ανακατέψτε ομοιόμορφα με τον κιμά. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό, περίπου για 5 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη σάλτσα σόγιας αν δεν είναι αρκετά αλμυρή για εσάς.
Βήμα 4
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και ρίξτε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σημείωση του Μάγειρα:
Αν κάνετε νουντλς φιδέ με φασόλια, έχετε υπ’ όψιν μαγειρεύονται πολύ εύκολα. Συνήθως είναι έτοιμα όταν εξατμιστεί όλο το νερό. Μην τα αφήνετε στο τηγάνι για πολλή ώρα.
Καλή όρεξη!